Scroll down

Kitesurf

Life begins at the end of your comfort zone

Login enkel bruikbaar voor reeds aangemelde cursisten.
Kiteles login

Zin in een nieuwe verslaving, die niet alleen spectaculair is, maar ook goed voor je lichaam en geest!? Kitesurfen is de ultieme sport die voor jong en oud voor genoeg uitdaging zorgt.

 

Vind hier meer info over:

 • Lessen
 • Prijzen
 • reglement

Inschrijven

Vanaf 15 jaar

Kitesurfen is een populaire sport geworden die aan onze kust perfect te beoefenen is.

Ons team van ervaren en gekwalificeerde instructeurs leert je veilig kiten in een lessenreeks van 4 lessen. 7 dagen op 7, als het waait, zijn er lessen! Het nieuwste en veiligste materiaal.

Alle kite-uitrusting is het nieuwste materiaal! Krijg les wanneer het jou past. Wanneer je je inschrijft krijg je van ons een login voor de online lessenkalender. Hierop kun je aanduiden op welke momenten je vrij bent om les te volgen. Op deze manier kunnen we de kitelessen voor jou zo efficiënt mogelijk inplannen.

Voor de eerste les ben je maximum met 2 cursisten per instructeur. Voor alle andere lessen wordt er 1 op 1 les gegeven, om je de beste ervaring te garanderen! Van beginner tot geavanceerd.

Van beginner tot geavanceerd

Op het einde van een reeks kunnen de meeste beginners een goede waterstart uitvoeren, sommigen kunnen meer. Wij leren je aan om na de lessen op een veilige manier en zelfstandig te kunnen verder oefenen. We bieden professionele kitelessen op alle niveaus, van beginner tot gevorderde.

Kan je al kiten en wil je extra techniek bijschaven of nieuwe tricks leren? Dan kies je voor een strand- of waterles.

De lessenreeksen voor beginners bestaan uit 4 x 2 uur les en worden opgebouwd in verschillende stappen.

Lessenreeks 4x2u

 • Stap 1: Introductie -2u-
  Veiligheid, Setup van het materiaal, begrijpen van de wind, kite leren besturen op het strand.
 • Stap 2: Bodydraggen -2u-
  Water introductie, omgaan met surfkite, launching , bodydragging.
 • Stap 3: Waterskills -2u-
  Geavanceerd bodydraggen, water relaunch, basis board skills.
 • Stap 4: Waterstart -2u-
  Board skills, waterstarten, Varen.

Swipe met je vinger om de volledige inhoud van de tabel te zien

Kitelessen LedenNiet leden
Kiteles 2 uur€130€150
Lessenreeks 4x2 uur€450€500
Beachkite 1 uur€30€40

Kite reglement

Een lid die de kitesport beoefent, dient dit expliciet te melden, dit om de extra verzekeringsbijdrage aan te rekenen. Oplaten en neerlaten van de kites gebeurt in de voorziene kitezone (zie blauwe borden). Alvorens een kite op of neer te laten moet de kiter ervoor zorgen dat er een vrije zone van minstens de lengte van de lijnen in een halve cirkel downwind van hem vrij blijft. Bij het neerleggen van de kite mogen de lijnen niet in de weg tussen het surf basis en het water liggen, zodat er geen risico bestaat dat een jeep of jetski deze meeneemt. Zorg dat de kite niet weg kan waaien en rol je lijnen op als je kite op het strand ligt. Kiteleash is verplicht. Boardleash is niet verplicht maar bij gebruik ervan is helm verplicht. In het algemeen gelden de voorrangsregels als die voor windsurfers en kiter.