Scroll down

Kitesurf

Life begins at the end of your comfort zone

Zin in een nieuwe verslaving, die niet alleen spectaculair is, maar ook goed voor je lichaam en geest!? Kitesurfen is de ultieme sport die voor jong en oud voor genoeg uitdaging zorgt.

Vind hier meer info over:

 • Lessen
 • Prijzen
 • reglement

 

Vanaf 15 jaar

Kitesurfen is een populaire sport geworden die aan onze kust perfect te beoefenen is.

Ons team van ervaren en gekwalificeerde instructeurs leert je veilig kiten in een lessenreeks van 4 lessen. 7 dagen op 7, als het waait, zijn er lessen! Het nieuwste en veiligste materiaal.

 

boek nu je les!

geert@surfingelephant.be
0489 11 00 81

 

Van beginner tot geavanceerd

Op het einde van een cursus kunnen de meeste beginners een goede waterstart uitvoeren, sommigen kunnen meer. Wij leren je aan om na de lessen op een veilige manier en zelfstandig te kunnen verder oefenen. We bieden professionele kitelessen op alle niveaus, van beginner tot gevorderde.

Heb je in het verleden al een cursus gevolgd en wil je graag een opfrissing? Of zou je graag een initiatie krijgen? Dan kies je voor kitesurf sessie.

De lessenreeksen/cursus voor beginners bestaan uit 4 x 3 uur les per 2 pers. of 4 x 2 uur  wanneer u privé les wenst. De lessenreeks is opgebouwd in verschillende stappen.

Lessenreeks 4x2u (1pers. Solo) of 4x3u (2pers. Duo)

 • Stap 1: Introductie
  Veiligheid, Setup van het materiaal, begrijpen van de wind, kite leren besturen op het strand.
 • Stap 2: Bodydraggen
  Water introductie, omgaan met surfkite, launching , bodydragging.
 • Stap 3: Waterskills
  Geavanceerd bodydraggen, water relaunch, basis board skills.
 • Stap 4: Waterstart
  Board skills, waterstarten, Varen.

Kitesurf Performance les

Wil je graag leren springen, transities maken, varen met directionals, … dan is een Performance kitesurfles perfect voor jou. Een Performance les duurt 1uur. Vereisten voor deze lessen zijn: kunnen opkruisen, eigen materiaal voorzien en een kitesurf verzekering hebben.

Tweedehands kite materiaal

Swipe met je vinger om de volledige inhoud van de tabel te zien

Kitesurf LesLedenNiet leden
Solo (1 pers.) €165€200
Duo (2 pers.)€145p/p€165p/p

Swipe met je vinger om de volledige inhoud van de tabel te zien

Kitesurf CursusLedenNiet leden
Solo (1 pers.)€550€600
Duo (2 pers.)€450p/p€500p/p

Swipe met je vinger om de volledige inhoud van de tabel te zien

Performance kitelessen Leden/Niet leden
Solo 1 uur (1 pers.)€70

Kite reglement

Een lid die de kitesport beoefent, dient dit expliciet te melden, dit om de extra verzekeringsbijdrage aan te rekenen. Oplaten en neerlaten van de kites gebeurt in de voorziene kitezone (zie blauwe borden). Alvorens een kite op of neer te laten moet de kiter ervoor zorgen dat er een vrije zone van minstens de lengte van de lijnen in een halve cirkel downwind van hem vrij blijft. Bij het neerleggen van de kite mogen de lijnen niet in de weg tussen het surf basis en het water liggen, zodat er geen risico bestaat dat een jeep of jetski deze meeneemt. Zorg dat de kite niet weg kan waaien en rol je lijnen op als je kite op het strand ligt. Kiteleash is verplicht. Boardleash is niet verplicht maar bij gebruik ervan is helm verplicht. In het algemeen gelden de voorrangsregels als die voor windsurfers en kiter.